Mökkijärjestelmät

Mäkkijärjestelmät

Aurinkovirta-yhteistilaus on erikoistunut 2-75kWp tehoisten (10-300 aurinkopaneelin) verkkoonkytkettyjen aurinkosähköjärjestelmien hankinnan avustamiseen kiinteää suunnittelu- ja osallistumismaksua vastaan. Mökkien parin paneelien off-grid -järjestelmistä minulla ei valittavasti ole kokemusta, mutta ohessa on muutama ilmainen vinkki:

  1. Kannattaa tutustua mainioon Janne Käpylehdon kirjaan: https://intokustannus.fi/kirja/mokille_sahkot/
  2. Kannattaa käyttää MPPT-lataussäädintä.
  3. Suosittelen esim. Victron SmartSolar MPPT -säätimiä, esim. 75/15-malli kelpaa yhdelle paneelille, 100/15 sopii kahdelle sarjaan kytketylle paneelille ja 100/30 sopii kahdelle rinnan kytketylle kahden paneelin sarjalle, lataussäätimien teho rajoittaa läpi menevää tehoa lataussäätimen datalehdestä näkyvään arvoon, mutta usein tämä on haluttua
  4. Jos on tarkoitus tehdä järjestelmä, jonka perässä on jääkaappi niin kannattaa käyttää 24V akustoa (kaksi 12V akkua sarjassa).
  5. Kannattaa kysellä ja ostaa 24V MPPT-lataussäätimen ja 2000W siniaaltoinvertterin yhdistelmä (tämän tuotteen käyttölämpötila on >0C, joten sitä ei voi ainakaan käyttää kylmässä mökissä) lappeenrantalaisesta Hobby & Bitti Oy:stä, jossa Jani osaa neuvoa – tähän saa taakse 1-3 kpl 330W monikideaurinkopaneelia.
  6. Isojen 330W ym. aurinkopaneelien lataussäätimiä kannattaa etsiä esim. TST Photovoltaik Shop tai Alma Solarshop -verkkokaupoista.
  7. Aurinkovirta myy täytepaneeleita, niiden saatavuuudesta kerrotaan uutiskirjeessä (tilaa uutiskirje valinnalla olen kiinnostunut ostamaan täytepaneeleita)

Purotokka Oy / Aurinkovirta.fi ei siis myy yksittäisiä mökkijärjestelmän osia täytepaneeleina myytäviä aurinkopaneeleita lukuunottamatta.