Profiilipeltikatto

Aalto- tai profiilipeltikatolle kiinnitysteline asennetaan paltikaton läpit kattotuoliin ruuvattavien ruostumattomasta teräksestä (A2) valmistettujen ankkuripulttien (esim. M12x300mm) avulla.

Ankkuripultin alaosa on ruuvattu esim. 90-140 mm syvyydeltä kattotuoliin yleensä sellaiseen kohtaan, joka on ruodelaudan ja kattotuolin yläpaarteen risteyskohdassa, jossa ruodelauta on tyyppillisesti kiinni kahdella naulalla kattotuolissa. Tällöin mahdollisen aluskatteen vuotavalta vedeltä suojaavaan osaan ei tehdä reikää vaan aluskate on tässä kohdin tiukasti kahden puun välissä.

Ankkuripultin yläosassa kahden mutterin välissä on lappeen suuntaisen säädön mahdollistava alumiininen yleiskiinnityslevy, johon vaakasuuntainen aurinkopaneelien kiinnitykseen käytettävä alumiiniprofiili kiinnitetään. Aaltopeltikatolla ankkuripultti menee kattopellin läpi ja tämän reiän tiivistää EPDM-kuminen tulppa sekä mahdollisesti käytettävä tiivistemassa.

Linjalangan ja tussin avulla merkataan ankkuripulttien rivi katolle.
Räystäältä harjalle suunnassa kattotuolien linjan selvittäminen vaatii yleensä harjapellin avaamisen sekä joissakin tapauksissa kurkistamisen pellin alle räystäällä.
Kun ankkuripultin paikka on merkitty niin poraus voidaan tehdä esim. sahaterän avulla. Kuva: Noora Hasu.
Seuraavaksi kattotuoliin porataan kattopeltiä vastaan kohtisuora reikä. Tässä käytetään metallista hitsattua porajigiä, että saadaan kotisuora reikä aikaan. Kuva: Noora Hasu.
Ankkuripultti väännetään kattotuoliin esim. akkuiskumutterinvääntimen avulla.
Välillä tarkistetaan mitalla, että ankkuripultti on oikealla syvyydellä.
Kun ankkuripultti on saatu kiinni kattoon, seuraavaksi profiilit kiinnitetään ankkuripultteihin Schletter KlickTop-yleiskiinnityslevyn avulla. Yleiskiinnityslevy mahdollistaa korkeus- ja räystään-harjansuuntaisen säädön. Kuva: Noora Hasu.
Profiilit ja DC-kaapelit odottavat aurinkopaneelien asennusta. Kuvassa IBC TopFix 200 -profiilit.
Kun kaikki profiilit on kiinni, aurinkopaneelit asennetaan profiilien päälle ja kiinnitetään aurinkopaneelikiinnikkeillä profiiliin. Kuva: Noora Hasu.

 

Profiilipeltikatto-osat

Schletter 119001-000 KlickTop-yleiskiinnityslevy

Schletter 119001-000 KlickTop-yleiskiinnityslevy

Huomioitavaa

Tämä kuvaus on laadittu esittelemään profiilipeltikattokiinnityksen pääperiaatteita, mutta ei ole tarkoitettu asennusohjeeksi.

Päivitän tämän sivun IBC TopFix 200 -kuvat Schletter-kuviin sitä mukaa, kun saan uusia kuvia oppimistyömailta.

Tämä sivu on päivitetty 16.2.2018 / VM