300 aurinkopaneelia jäljellä

Tammi- ja helmikuussa aurinkopaneelit ostaneet henkilöt ehtivät saada toimituksen ennen kuin nykyinen pandemia ehti vaikuttaa saksalaisten aurinkosähköpaneelien tuotantoon.

Covid-19 pandemiasta ja korkeasta kysynnästä johtuen myös eurooppalainen aurinkopaneelituotanto on kärsinyt tänä keväänä. Aurinkovirta on saanut varattu 600 aurinkosähköpaneelia, joista ensimmäiset 307 kpl on nyt myyty ja loput 293 ovat käytössä noin 10-12 uuden osallistujan projektiin korkeintaan parin seuraavan viikon aikana.

Aurinkopaneelien valmistaja nosti paneelien hintaa 1,00 eur / kpl + alv pääsiäisen aikana, mutta muuten paneelin hinta on pysynyt vakaana viimeiset kaksi kuutautta. Yhden Heckert NeMo 60M 2.0 325 -aurinkosähköpaneelin Aurinkovirta-osallistujahinta on nyt 123,48 eur / kpl + alv.

Eli seuraavan viikon tai parin aikana aurinkopaneelien tilauksen tehneet saavat paneelit noin 3 viikossa (1 viikko menee varastolla 1-2 viikkoa rahtiin). Myös covid-19 on myös hidastanut paneelit lähettävän varaston työskentelyä, kun henkilökunta on jaettu kahteen vuoroon tartuntojen ehkäisemiseksi.

Myöhemmin keväällä ja kesällä toimitukset jatkuvat, mutta aurinkopaneelien toimitusaika on 1-2 tai 3 kk. Invertterien ja telineiden toimitusaika on hyvä, nämä tapahtuvat noin kahdessa viikossa ja aika menee pääasiassa varastossa, laivassa ja Suomen jakelussa tarvittavaan aikaan.