Ehdinkö mukaan 2016 yhteistilaukseen

Ehdinkö vielä osallistua 2016 yhteistilaukseen?

Vuoden 2016 yhteistilaus on hyvässä vauhdissa ja tarvittava porukka on jo löytynyt. Jos kuitenkin yhteisöllinen aurinkosähkön rakentaminen ohjatusti kiinnostaa, olet sinut yhteistilauksen mallin kanssa (saat osat erikseen edulliseen Saksan hintaan, mutta maksat erillisen 500 EUR osallistumismaksun (per 4-11 kWp järjestelmä) ja osallistut Saksa-Lappeenranta yhteiskuljetuksen rahoittamiseen jyvitetyllä osuudellasi esim. 198,40 EUR (20-29 paneelin voimalan kiinnitysjärjestelmä ja invertteri), niin tervetuloa mukaan!

Jos vielä nyt (26.3.2016) yhteistilaukseen osallistuminen tämän kevään osalta kiinnostaa tee seuraavasti:

 1. rekisteröidy mukaan (Olen kiinnostunut – Osallistumaan 2016 yhteistilaukseen) http://aurinkovirta.fi sivun alalaidasta löytyvällä lomakkeella, lomakkeen täyttämisen ja lähettämisen (Submit) jälkeen sinulle tulee vahvistussähköposti ja sinun tulee klikata siinä olevaa vahvistuslinkkiä, jotta rekisteröinti menee läpi (usein tämä rekisteröinti menee roskapostikansioon, katso sieltä)
 2. toimita minulle kohteen tiedot, katso alla
 3. saat yhden työpäivän sisältä minulta vastausviestin, josta löytyy hintatiedot mm. perustuen aikaisempien vuosien toteutuneisiin kohteisiin, tutustu tähän materiaaliin (sitä on useita satoja sivuja)
 4. soita minulle tässä välissä jos tarvitset lisätietoja
 5. jos osallistuminen saamiesi tarkempien tietojen pohjalta edelleen kiinnostaa, lähetä minulle viesti, jossa kerrot että “olen mukana kevään yhteistilauksessa” ja kerro koska voimme järjestää puhelinkeskustelun
 6. käymme läpi puhelinkeskustelun, jossa käymme läpi millainen järjestelmä sinulle suunnitellaan
 7. saat tarjouksen ja piirustukset saksalaiselta toimittajalta
 8. hyväksyt tarjouksen maksamalla
 9. osat tulevat Suomeen toukokuun aikana (tämän hetken arvio)

Kohteen tiedot

Toimita minulle nämä tiedot kohteesta.

 • miksi olet aurinkosähkövoimalaa hankkimassa?
 • haluatko ja voitko rakentaa aurinkosähkövoimalan itse?
 • pääsetko hakemaan kiinnitysosat Lappeenrannasta?
 • suunniteltu voimalan koko suurinpiirtein, mihin asentoon olet suunnitellut aurinkopaneelit sijoitettavaksi
 • aurinkosähkövoimalan sijoituspaikan osoite ja sanallinen kuvaus suunnitellusta sijoituspaikasta (esim. päärakennuksen etelälape, päärakennus on tontin pohjoisin rakennus)
 • kohteen vuotuinen sähkönkulutus (löytyy sähkölaskusta) sekä miten taloa lämmitetään (onko varaaja, montako asukasta, ym. haluamasi määrä taustatietoa)
 • kattomateriaali (tiili, saumattu peltikatto, profiilipeltikatto, huopakatto, asbesti, ym.)
 • lappeen harjan pituus ja räystältä harjalle mitta (haluan bruttomitat, älä poista räystäiden, kattosiltojen tai lumiesteiden ym. tilaa näistä mitoista, kerro esteiden sijainti erikseen)
 • harjakorkeus, kuinka korkea rakennus on
 • valokuva suunnitellusta sijoituspaikasta, mielellään myös valokuva miltä maisema näyttää sijoituspaikasta etelään (tai itää tai lähteen katsottaessa)
 • saumatulla peltikatolla tarvitse peltikaton saumojen välisen etäisyyden (vaihtelee) ja muilla katoilla tarvitsen kattotuolien jaon (jos vaihtelee niin jokaisen kattotuolin välin erikseen) sekä kattotuolin yläpaarteen leveyden ja korkeuden (esim. 50×100)
 • lumikuorman kuinka kestäväksi kiinnitysteline suunnitellaan (esim. 2kN/m2) ja tiedon kuinka tuulista kohteessa on

Jos aiot tässä vaiheessa lähettää minulle vain kysymyksen “mitä maksaa 5kWp voimala” etkä vaivaudu kirjoittamaan kohteestasi mitään tämän enempää (katso tarvittavat tiedot yllä), kannattaa mielummin vain rekisteröityä uutiskirjeen tilaajaksi ja seurailla miten yhteistilaus etenee. Samoin “voisin ehkä olla kiinnostunut mahdollisesti jos halvalla saa” tyyppiset yhteydenotot, tilaa mieluummin uutiskirje.

Minut saa kiinni sähköpostilla vesamattipuro@gmail.com tai minulle soittaa kello 9-20 044-0396461, mielellään vasta vaiheessa 4.