Täytepaneelit 2017

Yhteistilauksessa ostetaan suuri määrä saksalaisia ja siis todella vielä tänä päivänä Saksassa valmistettuja laadukkaita 265 watin tehoisia Heckert NeMo 60P 2.0 265 -aurinkopaneleita (monikidepiiaurinkopaneeli) yhdellä kerralla. Näiden paneelien laatu on hyvä sekä paperien että 7000 (Heckert NeMo 60P 255 -versio) Suomeen yhteistilauksen osallistujan käyttöön tulleen aurinkopaneelin perusteella käytännössä (tekniset ominaisuudet, sertifioinnit fyysisistä ominaisuuksista,  sähköturvallisuudesta ja ammoniakin kestävyydestä sekä paneeleista todettu työn jälki).

Käyttö

Heckert NeMo 60P 265 -aurinkopaneelin datalehti ei löydy vielä Heckert Solarin sivuilta, mutta saat tämän minulta pyytämällä.

Tämän aurinkopaneelin työjännite on noin 31V ja se sopii käytettäväksi esim. SMA-verkkoinvertterin kanssa verkkoonkytketyissä aurinkosähköjärjestelmissä. Tätä aurinkopaneelia voi käyttää ns. off-grid järjestelmiessä tai mökkien akkupohjaisissa aurinkosähköjärjestelmissä, kunhan käyttää MPPT-lataussäädintä. Suosittelen 24V akkujärjestelmää.

Jos haluat tietää lisää mökkijärjestelmien rakenteesta, osta tai lainaa Mökille sähköt auringosta tai tuulesta – rakenna itse -kirja: http://intokustannus.fi/kirja/mokille_sahkot/

Lataussäätimeksi suosittelen laadukasta MorningStar, Victron, ym. MPPT-lataussäädintä. Voit myös kokeilla Hobbitti Oy:n myymää SinusPRO 2000-S -laitetta, jossa on yhdistetty 3-4 (tarkista speksit itse) Heckert NeMo 60P 2.0 265 -aurinkopaneelin MPPT-lataussäädin ja 2000W siniaaltoinvertteri kilpailukykyiseen 450 euron hintaan, kauppias kertoo lisää: http://www.hobbitti.fi/tuotteet.html?id=69/

Haluan ostaa lataussäätimen

Aurinkopaneelit tulevat Saksasta Suoraan tehtaalta, joten samassa kuormassa ei tule lataussäätimiä. Osta MPPT-lataussäädin joko Hobbitti Oy:ltä (katso yllä) tai TST Photovoltaik Shopista ( http://www.photovoltaik-shop.com/island-off-grid-systems/charge-regulators.html?ty=247 ) tai Alma Solarshopista ( http://www.alma-solarshop.com ).

Haluan ostaa kiinnitystelineen 1-4 paneelille

Kiinnitystelineen ostaminen onnistuu osallistumalla yhteistilaukseen 1-4 paneelin pientilaajan 250 EUR  osallistumismaksua ja 99,20 EUR yhteiskuljetuksen jyvitettyä kuljetusmaksua vastaan. Kiinnitysteline haetaan rekan saapumispäivänä Lappeenrannasta (ei varastointia) tai myöhemmin Kuusankoskelta, Lappeenrannasta, Lempäälästä tai pääkaupunkiseudulta.

Aurinkopaneelien kuljetus Suomeen

Nämä aurinkopaneelit tulevat yhteistilauksen osallistujien pihamaalle yleensä 1-4 kuormalavan erissä (riippuen siitä kuinka suuren voimalan kukin tekee) suoraan saksalaisen Heckert Solar GmbH:n ( http://www.heckertsolar.com/en.html ) tehtaalta Etelä-Saksasta hieman FIN-lavaa suuremmilla (1200 x 1040mm) saksalaisilla Einwegspalette -kurmalavoilla pakattuna 27 kpl pystyasentoon.

Kuormalavallinen Heckert NeMo 60P 255 -aurinkopaneeleita kuljetusliikkeen toimituksen jälkeen seinän viereen lavan aseteltuna turvallista purkamista ajatellen.

Kuormalavallinen Heckert NeMo 60P 255 -aurinkopaneeleita kuljetusliikkeen toimituksen jälkeen seinän viereen jätettynä lavan turvallista purkamista ajatellen.

Koska jokaisen kuormalavan kuljetus Saksasta Suomeen maksaa käytännössä saman verran oli kuormalavalla 10, 20 tai 27 aurinkopaneelia, myymme kuormalavojen tarpeetonta kapasiteettia “täytepaneelien” nimellä myös muille kuin yhteistilauksen varsinaisille osallistujille ilman yhteistilauksen osallistumismaksuja.  Tällaisen täytepaneelin hinta on 186,38 EUR ja sisältää siis kuljetuksen Suomeen (ei perille asti) että Suomen  24% arvonlisäveron. Näitä täytepaneeleita myydään yleensä 5, 6, 10, 12, 14, 26 ym. paneelin erissä, joka jää yli yhteistilauksen osallistujan omasta tilauksesta.  Yksittäin myytäessä (ostaja ei ota kaikkia kohteen ylimääräisiä täytepaneeleja) hinta on 196,38 EUR/kpl. Täytepaneelit haetaan itse osallistujan pihamaalta osallistujan kanssa sovittuna aikana (ei saa jättää roikkumaan toisen pihalle). Täytepaneelin ostaja vastaa tuotteesta heti sen jälkeen, kun kuljetusliike on purkanut sen osallistujan pihalle (paneelit voi hakea heti, jos pelkää niiden rikkoutumista tai että ne varastetaan).

Täytepaneelin hinta

Heckert NeMo 60P 2.0 265 -aurinkopaneelin hinta täytepaneelina ostettaessa on 196,38 EUR/kpl. Hinta sisältää kuljetuksen Saksasta Suomeen ja Suomen 24% arvonlisäveron, jonka takia hinta on hieman kalliimpi kuin Saksassa paneelit Suomeen toimittavassa tukkukaupassa. Jos ostat kaikki ko. paikkaan jäävät paneelit niin tällöin täytepaneelin hinta on 186,38,39 EUR / kpl ja paneeleita voi olla yleensä 6-12 kpl.

 

Täytepaneelin hakupaikka

Täytepaneelit maksetaan kokonaisuudessaan etukäteen ja täsmällinen hakupaikkakunta selviää vasta sen jälkeen kun yhteistilauksen osallistujat ovat tilanneet ja maksaneet. Voit täytepaneelin oston yhteydessä ilmoittaa oman osoitteesi tai ne paikkakunnat, jolta voit hakea aurinkopaneelin. Jos hakupaikka on yli 60km alunperin ilmoittamaasi tai sovittua paikkaa kauempana, rahasi palautetaan, jos uusi hakupaikka on mielestäsi liian kaukana ja kauppa purkautuu samalla. Täytepaneelien ostossa ei voida sopia täsmällistä hakupaikkaa etukäteen muille paikkakunnille kuin Kouvola, Lappeenrannan ympäristö (Lappeenranta, Lemi, Savitaipale, Taipalsaari), Tampereen ympäristö (Tampere, Lempäälä, Nokia) ja pääkaupunkiseutu (tässä käsittäen Helsinki, Espoo, Vantaa, Kerava, Askola, Sipoo, Vihti ja Järvenpää) . Muiden paikkojen kohdalla noudatetaan edellä mainittua 60km rahat takaisin -sääntöä.

Nyt myynnissä

Nyt on myynnissä erityisesti seuraavat täytepaneelit, paikkakunnan jälkeen montako paneelia on kaupan ja päivämäärä mihin mennessä paneelit on varattava. Nämä paneelit tulevat Suomeen kevään kuluessa helmi-toukokuun aikana sitä mukaa kun osallistumiset toteutuvat, paneelit menevät varausjärjestyksessä (maksettu varaus).

 • Kouvola 11 kpl
 • Sastamala 6 kpl

Ilmoita  sähköpostitse (aurinkovirta@gmail.com) seuraavat asiat:

 1. haluan ostaa yhteistilauksen täytepaneeleita, jos niitä on tarjolla (ilmoitus halukkuudestasi ostaa täytepaneeli ja siihen saamasi sähköpostivastaus ei ole vielä myyjän sitoumus toimittaa paneeli haluamaasi osoitteeseen vaan kauppa toteutuu vain jos maksat tuotteen ja myöhemmin kohdassa 8. kerrottu hakupaikkaa kelpaa sinulle)
 2. ilmoita haluamasi paneelien määrä, voit ilmoittaa joko määrän (esim. haluan 4 kpl) tai vaihtoehtoisen erän (esim. haluan 4 tai 8 kpl) tai välin (esim. haluan 4-8 kpl)
 3. ilmoita varausta tehdessäsi ostajan nimi (henkilö, yritys), osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, yritysten tapauksessa ilmoita y-tunnus
 4. kerro mistä haluat paneelin hakea (esim. Kouvolasta, voin hakea Helsingistä Saarijärvelle vievän tien varrella olevista paikkakunnista, ym.)
 5. otan varauksesi ylös ja vahvista, että olen ottanut sinulta varauksen, mutta tämä ei ole vielä varsinainen kauppa eikä sitoumus ostaa tai myydä paneelia
 6. kun yhteistilaus etenee lähetän sinulle tarjouksen, joka toimii samalla laskuna, maksettuasi tämän sinulla on varaus paneeleihin ja voit hakea ne myöhemmin jos hakupaikkaa kelpaa sinulle, tämä tarjous on voimassa vain muutaman päivän
 7. yhteistilauksen osallistujat tekevät tilauksensa ja paneelien toimituspaikat selviävät sen jälkeen, kun yhteistilauksen osallistujat ovat maksaneet tilauksensa
 8. kun toimituspaikat ovat selvillä, otan sinuun yhteyttä ja kysyn kelpaako sinulle nouto paikkakunnalta x, jos kelpaa, paneeliesi tilaus pysyy voimassa, jos ei kelpaa tai et vastaa kahden arkipäivän kuluessa, niin rahasi palautetaan ja kauppa purkautuu’
 9. kun paneelit ovat Suomessa, otan sinuun yhteyttä ja kerron hakupaikan ja yhteistilauksen osallistujan yhteystiedot, jotta voitte keskenään sopia mistä ja koska paneelit voi hakea

Täytepaneelien varaukset

Kuomalavojen täyttämiseksi myytävät ns. täytepaneelit. Jos näitä ei myydä etukäteen osa kuormalavoista tulee tehtaalta vajaana sen mukaan mitä kohteessa tarvitaan ja tämä lisää kustannuksia yleensä. Näiden kustannusten pienetämiseksi myydään 1-27 kpl eriä täytepaneleita.

 • Rantasalmi, 3 kpl
 • Helsinki-Kotka, 2-4 kpl, RP, 16.1.
 • Sipoo, 2-4 kpl, Jukka, 24.1.
 • Vantaa, 6 kpl, Marko, 25.1.
 • Lappeenranta, 1 kpl, Hans, 29.1.
 • Kuopio, 2-4 kpl, Lasse, 2.2.
 • Jyväskylä, 11 tai 24 kpl, Tapani, 8.2.
 • Turku 1 kpl KEJ-henkilö
 • Turku (myös Somero, PKS), 1-4 kpl, Marko, 9.2.
 • Lemi, 2 kpl, T., 26.2.
 • Imatra, 2 kpl, A., 26.2.
 • Porvoo, 2 kpl, M., 26.2.
 • Nykälä/Mikkeli (150km ympyrä, Heinola, Jyväskylä, Kuopio Savonlinna jne), 5-15kpl, 27.2.
 • Espoo,  Mikkeli, Kangasniemi, 3 kpl uusia, Martti, 2.3.

###