Esimerkkivoimalat

Tällä sivustolla esitellään lukuisia Lappeenrannan aurinkosähkövoimaloiden yhteistilauksen avulla rakennettuja kohteita sekä muita suomalaisia voimaloita esimerkkeinä omaa aurinkosähkövoimalaa harkitseville.

Aurinkosähköesimerkit

Seuraavista aurinkosähkövoimaloista on kuvaus valmiina ja lisää tulee seuraavien viikkojen aikana.

Vuoden 2013 yhteistilauksen kohteita:

 • Aurinkovoimala Liekki, 5,28 kWp, Lappeenranta
 • Kumpare, 5,75 kWp, Lemi
 • Puro Power, 3,52 kWp, Kuuusankoski
 • Rantala 48, 5 kWp, Lemi
 • SolarKuhala, 2,52 kWp, Taipalsaari

Vuoden 2014 yhteistilauksen kohteita:

 • Kivitasku, 6,12 kWp, Savitaipale
 • Kotavoima 1, 4,08 kWp, Lappeenranta

Valitse haluttu voimala valikosta Esimerkkivoimalat valinnan alta.

SMA Sunny Portal

Esimerkkejä suomalaisista aurinkosähkövoimaloista löytyy mm. saksalaisen SMA-invertterivalmistajan Sunny Portal -palvelusta. Valitse sivuston alalaidasta “Publicly available plants” ja sen jälkeen valitse alasvetovalikosta “Finland” ja paina “Search” -nappia. 26.9.2014 palvelussa on rekisteröitynä 74 aurinkosähkövoimalaa (3.3.2014 oli 35 voimalaa) (ja yksi tuulivoimala), joista osa jakaa tuotantotietonsa avoimesti muille.

Sunny Portal -linkki: http://www.sunnyportal.com

Palvelussa tuotantotietonsa jakavat Lappeenrannan yhteistilaus 2013 -hankkeeseen osallistuneet voimalat (olleet mukana luennoilla, hankkineet järjestelmän yhdessä, saksalaiset laitteet, suunniteltu ja asennettu samojen periaatteiden mukaan):

 1. Aurinkovoimala liekki
 2. JTEnergia – Luoteisenniemi
 3. JTSavitaipale
 4. Karhunpää
 5. Kivitasku
 6. Kumpare
 7. Lauritsala 1
 8. Leirivoima
 9. Männistön Voima
 10. Nuijapower
 11. Pitkäniitty 1
 12. Puro Power
 13. Puro Power Kuukankaari
 14. Rantala 48
 15. Simola
 16. SolarKuhala
 17. Vanha maalaismaisema

Palvelussa tuotantotietonsa jakavat Lappeenrannan yhteistilaus 2014 -hankkeeseen osallistuneet voimalat (olleet mukana luennoilla, hankkineet järjestelmän yhdessä, saksalaiset laitteet, suunniteltu ja asennettu samojen periaatteiden mukaan):

 1. Aurinkovoimala Suokankaankatu
 2. Hurtantila
 3. Karankatu
 4. Kivitasku
 5. LaattalaPowerPlant
 6. Lahdenpellonkatu
 7. Lastu
 8. Museovoimala
 9. Nisola 1
 10. Rasa
 11. Råkilankuja8
 12. SpruceHill Sun
 13. Tuomelan voimasähkö

Palvelussa tuotantotietonsa jakavat Lappeenrannan aurinkosähkön yhteistilaus  -hankkeiden innoittamat  voimalat (esim. ovat olleet mukana luennoilla, tilanneet samanlaisen paketin tai käyneet katsomassa  ja ottamassa esimerkkiä valmiista kohteesta):

 • lintuvaara-solar1
 • Matin voimala
 • Simon sähkö

PICO Solar Portal

 Esimerkkejä suomalaisista aurinkosähkövoimaloista löytyy myös saksalaisen KOSTAL-invertterivalmistajan PICO Solar Portal -palvelusta. Kirjoita sivuston oikeassa alalaidassa “Search all columns” sana “Finland” ja sivusto näyttää suomalaiset aurinkosähkövoimalat. 26.9.2014 palvelussa on rekisteröitynä 6 suomalaista aurinkosähkövoimalaa (3.3.2014 oli 2 suomalaista voimalaa).

PICO Solar Portal -linkki: http://www.piko-solar-portal.de/PlantShowGridPublic.aspx

Repowermap

Euroopan Unionin ja WWF:n yhteinen Repowermap-palvelu näyttää esimerkkejä uusiutuvan energian esimerkkikohteista Googlen karttapohjan päällä. 25.2.2014 palvelussa on rekisteröitynä noin 20 aurinkosähkökohdetta.

Repowermap-linkki: http://repowermap.org

HINKUmappi

HINKUmappi on Ympäristöministeriön sivuilta löytyvä Hiilineutraalit Kunnat -ohjelman energia- ja ilmastotoimenpiteiden tietokanta. 25.2.2014 palvelussa on rekisteröitynä 14 aurinkosähkökohdetta.

HINKUmappi-linkki: www.ymparisto.fi/hinkumappi

Motivan aurinkosähköseuranta

Motivan sivuilta löytyy lista seurattavista aurinkosähkökohteista, joista on annettu seuraavia tietoja: sijaintipaikkakunta, kohteen nimi, asennettu, paneelin valmistuksessa käytetty teknologia, paneeliston asennuskulma, pinta-ala ja huipputeho sekä vuotuinen auringonsäteily alueella. 8.3.2014 listassa on  3 aurinkosähkökohdetta.

Motivan aurinkosähköseuranta-linkki: http://www.motiva.fi/toimialueet/uusiutuva_energia/aurinkoenergia/aurinkosankoseuranta

Suomen suurimmat aurinkovoimalat -lista

Aurinkoenergiaa.fi -webbisivusto ylläpitää listaa Suomen suurimmista aurinkosähkövoimaloista. 6.2.2014 palvelussa on rekisteröitynä 31 kpl 15-322 kWp tehoista aurinkosähkövoimalaa.

Suomen suurimmat aurinkovoimalat -lista: http://www.aurinkoenergiaa.fi/Info/184/aurinkovoimaa-suomessa

PVOutput

PVOutput on ilmainen aurinkosähkön tuotantotietojen jakoon tarkoitettu palvelu, mutta joka ei ole vielä kovin suosittu Suomessa. 25.2.2014 palvelussa on rekisteröitynä vain pari voimalaa (vaikea löytää).

PVOutput-linkki: http://pvoutput.org

Netistä löydettyjä esimerkkejä

Seuraavassa on listattu netistä löydettyjä esimerkkejä aurinkosähkövoimaloista.

Omakotitalot

Maatilat

Tietoja uusista esimerkeistä otetaan vastaan sähköpostitse.